Flytt av blogg

Jag har nu bestämt mig. Min blogg kommer att finnas på följande adress.

aforia.blogspot.com

Jag hoppas att ni vill följa med mig där istället.



Välkomna att titta in!

Lördag kväll med nyskapande av en blogg

Ja så har jag suttit hela dagen i stort sett för att försöka fixa min nya blogg. Men vet i sjutton om den är bättre än den här. Kolla in och säg vad ni tycker, Aforia. Man kan göra mycket med utan att kunna htmlkod men ju mer man vill ha desto svårare blir det.


Nu ger jag sjutton i det här och sätter mig en stund framför tv:n och kopplar av. Tar en kaffe och Poppy och Caesar med mig upp i soffan och bara myser.


Jippi idag fick jag sovmorgon

Natten gick bra och Poppy sov som en stock ända fram till kl 8. Sedan var vi tvungna till en liten kissrunda. Sedan kunde vi krypna ner i sängen igen och sova till kl 10. Det är tröttande att busa med Caesar och jaga honom hela tiden. Liten valp gör så gott hon kan. Speciellt arbetsamt är att det att se till att Caesar vet vem som bestämmer. Han fattar ju ingenting.

Dagen har flytit på och hundarna börjar komma till ro med hur saker och ting ska vara. Sonen har dragit till Stockholm med vänner så nu är det bara jag och hundarna hemma.

Dottern och hennes frende har ringt för att kolla läget så att mamma inte förstör deras lilla valp. Tyvärr så har frende blivit förkyld så resan kan inte kommer till sin rätta för dem. Men de försöker att njuta och koppla av så att de kan komma tillbaka med nya krafter. Jag  hoppas att de har bättre väder i Bryssel än här hemma. Det är ju inte kul att vandra omkring i regn och snålblåst.

Det är inget kul väder att gå ut med hundarna i. Poppy vill inte gå ut och Caesar vill gå långsväng. Matte vill absolut inte ge sig ut i detta väder. Det enda är att försöka fixa med sin blogg och skriva några vettiga ord. Men som man säger:

Efter regn kommer sol!


Nu är klockan snart 23...

.... Poppy är helt slut. Hon har nu kört hårt och gjort allt det som valpar gillar. Busat med Caesar, sonen och mig, grävt i mina rabatter, jagat fötter och leksaker. Caesar har flytt ner till undervåningen och ligger och gossar med husse (sonen).
Själv börjar jag också bli trött efter en dags hårt arbete. Feber och huvudvärk har präglat min dag. "Stinkis" har jobbat hårt på mitt röksug och lockat mig hela dagen trots plåster. Det tär på humöret och man svär inom sig.  För att komma bort från detta har jag varit ute på diverse resesidor och suktat. Suttit och drömt mig bort mot värme och sol, en dopp i havet, en pina colada i handen under ett parasoll. Hmm vad skönt. Tror minsann att jag ska krypa ner under täcket och fortsätta drömma.



Hmm, ser det inte underbart ut? Natti natti sweet dreams!

Poppy på besök

Idag fick vi den stora äran att vara valpvakt över helgen till dotterns valp Poppy. Poppy är nu 9 veckor och stentuff. Hon har redan talat om för vår hund Caesar vem som bestämmer.


Yes jag tog Caesars säng. Min, min

Gissa vem som äger sängen? Den är min min bara min, grrrr.

Caesar har det inte lätt just nu. Han vet inte vilken tass han ska stå på. Det är säkrast att ligga ner men då nafsar Poppy i öronen.

Bäst att ligga ner så man inte trampar ihjäl krypet.

Matte hjälp! Hon käkar upp min mat, dricker upp mitt vatten och dessutom har hon tagit min säng.  :(


Tidig morgontimma efter sen nattimme

God morgon världen!

Jag hoppas att alla har fått några timmars sömn så att dagen idag är lite ljusare än dagen igår. Denna dag kan bara bli bättre än gårdagen.

Idag åker min dotter med sin frende till Bryssel för att koppla av lite. Då kommer valpen hem till  mig och min son.
Hugaligen hur ska detta gå? Poppy som hon heter är ännu inte rumsren, vaknar kl 06:00 för att få kissa lite för att sedan busa. Nä nä i vårt hus sover vi på morgonen. Kissa okej men bus nänä.

Men det kommer att gå bra!

 är det bästa jag vet!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timmen är sen och här sitter jag fortfarande

...men ikväll så har jag hittat en blogg som är så himla uppfriskande härlig. Läser denna blogg med ett igenkännande leende på läpparna. Denna blogg heter bloggberta och jag har fått lov av ägarinnan att länka till henne. Kan varmt rekommendera denna sida.

Innan dess var jag inne ett kort besök hos singelpappa och la en kommentar efter att ha läst intervjuen i Aftonbladet. Artikeln berör samtidigt som den lyfter en.

Nej nu måste jag verkligen nanna kudden.

God natt allihopa!


God morgon Sverige!

Här kommer en dikt gjord av Edith Södergren.

Tidig gryning

Några sista stjärnor lysa matt.
Jag ser dem ur mitt fönster. Himlen är blek,
man anar knappast dagen som börjar i fjärran.
Det vilar en tystnad utbredd över sjön,
det ligger en viskning på lur mellan träden,
min gamla trädgård lyssnar halvförstrött
till nattens andetag, som susa över vägen.

en bild tagen från www.harrietcederqvist.se
en bild hittad hos www.harrietcederqvist.se

Inte världens bästa dag

Vaknade imorse med en sjuhelsikes huvudvärk. Lögn i f..n att försöka pallra sig upp till jobbet. Det sjöng och blixtrade i  huvudet. Vis av erfarenhet vet jag att det enda som hjälper är att smacka i sig lite värkstillande och krypa tillbaka i sängen. Började fundera var denna huvudvärk kommer ifrån. Stress eller kan det vara så att jag har abstinens? Tog beslutet för ett tag sedan att nu ska jag ge upp  min käre onyttiga vän, "Stinkis", cigaretten. Det har inte gått så himla bra. Trots plåster så har jag haft några återfall. Men vännen ska ur kroppen och mitt sinne. Det är dags nu att skiljas. Så nu kämpar jag inte bara med att skiljas från "Stinkis" utan också en huvudvärk utan någon nåd.

Att skiljas från en kär gammal vän är inte lätt. Det vet alla som har försökt och lyckats eller misslyckats. Suget är stort och karaktären svag. Men har gett mig den på att nu ska "Stinkis" ut ur mitt liv. Dock hade jag inte riktigt räknat med ett sånt motstånd som "Stinkis" sätter in. Huvudvärk, rethosta och suget efter en pinne. Tankarna  som far genom huvudet.

Hur detta kommer att gå? Ja det finns bara en utväg, att skiljas från "Stinkis". Sedan får det ta den tid det tar. Så ni som har skilts från "Stinkis" och lyckats får gärna titta in med tips hur man motar bort honom.

Host, pust och stön!


Bild hämtad från blogg.aftonbladet.se
originalbild finns hos blogg.aftonbladet.se

Blogg.se ett gift

Har nu suttit, ja jag vet inte hur många timmar, med att kolla in andras bloggar. Några intressanta några skräp och några mittemellan. Håller dock koll på mina favvisar och lägger kommentarer. Jag hoppas naturligtvis på att dessa svarar. Men jag förstår dem också om de inte gör det. De har fullt upp.

En sak som slår mig när man kollar runt är att hugaligen vad dessa bloggar är välskrivna, poetiska, rörande och konstnärliga. Det finns många runtom vårt avlånga land som tydligen har fötts med ordets gåva, både unga som gamla. Där ligger man i lä.

Jag nöjer mig med att ordbajsa så länge. Kanske kommer gåvan som ett brev på posten.

Ikväll hittade jag en ny favvis som jag kommer att kika in till då och då. Där fick jag hittade jag ett boktips som verkligen är aktuellt just idag. Barack Obamas självbiografi "Min far hade en dröm".  Denna måste jag bara läsa.

Nä nu gäspar jag snart munnen ur led. Det är dags att krypa ner under lakanet.

Sov gott alla!


Historisk dag idag

Idag är det en historisk dag. Usa korar sin första svarta president, Barack Obama. Han är nu Usa:s 44:e president. Kommer Barack att kunna förändra världen. Nej troligtvis inte så värst mycket men han har i alla fall förändrat synen på människans värde.  I vilket annat land hade Obama kunnat gjort sin stora resa?

Det är mycket som Usa:s nya president har att ta tag i. Krig på två fronter, budgetkris (den värsta sedan depressionen på 30-talet), klimathotet som har negligerats från förra presidenten, terrorhot m.m. Det kommer att bli en tuff tid för Obama och det finns höga förväntningar på att han ska komma med trollspöet och trolla bort allt ont. Många människors hopp läggs nu på Obamas axlar. Pallar han trycket? Tiden får utvisa om Barack Obama är den president som kan vända vindarna till det bättre.



Ny morgon, ny dag

God morgon allihop!




Ny dag nya möjligheter. 


Veckans första arbetsdag

Håhåjaja, så har veckans första arbetsdag gått av stapeln.  Nu återstår det bara 4 kvar tills helgen kommer. Sitter med  en mugg kaffe och surfar omkring på blogg.se. Hamnar på den ena sidan efter den andra och försöker hålla koll på vissa specifika.

Lördagen blev inte riktigt som planerat men slutade i alla fall trevligt. Min väninna Marie lyckades stuka foten så vi inte kom iväg på bio. Dock gjorde vi snabbt om kvällen till att bli en riktig tjejkväll. Middag, vin och massa tjejsnack. Som alltid slutar det med att man är i säng sent. 

Igår firade vi min mor som fyllde år och sedan blev till att koppla upp sig mot jobbet och jobba. Så i morse kan man säga att väckarklockan var inte min bästa vän.

Sen till jobbet pga att bilen krånglade så jag var tvungen att ringa bilverkstan' för att boka in en tid för service. Nedrans bilskrälle!

Snart kommer min utflygna dotter hit och hälsar på med sin nyinköpta valp och frende. Hon for iväg och köpte sig en blandis mellan japansk spets och dvärgpudel. Tuff liten dam som redan nu tuktar vår hund.


BIO INSTÄLLD











Tyvärr kommer vi, jag och min väninna Marie, inte iväg på bio - Australia. Marie har stukat foten illa och kan därmed inte gå så värst bra. Men bio kan vi alltid gå på sedan. Ska alldeles strax åka och hämta Marie för att vi ska i alla fall äta middag ihop, tjattra och dricka vin med tända ljus, ljuv musik. Bäst att passa på att njuta nu när tonårssonen sover borta. Sedan att allt inte blir som man här tänkt sig, det är sk...t samma. Man får göra det bästa av situationen.

Tänkvärda ord!


Lördagen den 17 januari och tiden bara rinner iväg!

Nu är det lördag och vad har jag gjort?
Inget tyvärr utan endast läst andras bloggar och försökt fixa min egen. Helt plötsligt blir klockan mycket och än har jag inte fixat inför min kompis besök. Suck, nu förstår jag vad andra menar när de säger att tiden står stilla när man är inne i bloggens värld. Har helt tappat tidsbegreppet och nu börjar paniken lägra sig över mig. Det är så mycket som ska fixas innan min väninna Marie kommer på besök.

Ikväll ska vi mysa och äta middag ihop för att sedan gå på bio. Vi ska se Australia och sedan får vi se om vi går och tar oss en drink.

Jag önskar er alla en skön lördag!



 


Tänk så många goa människor det finns!

Man förundras verkligen över hur många människor runt  som är verkliga kämpar. Det finns en fin hemsida där man kan tända ett ljus för alla man känner och alla man förlorat. Hemsidan heter Gratefulness.org och där tänds massor av ljus världen över.

Jag gick in och tände ett ljus för er alla som kämpar dagligen med sorg, hot om död m.m. Under min korta tid här på blogg.se har jag hunnit med att möta ett antal starka och modiga människor. Detta ljus som brinner, brinner extra för dessa människor. Jag tänker nu nämna dessa och hoppas att de inte misstycker.

Björn, för att du och din dotter kämpar tappert på.
Sabina, för att du trots vad som väntar fortsätter att kämpa.
Melissa, änglamamma, för att du som de två andra kämpar på.

Gemensamt för er tre är ni på ert sätt berättar om vad som händer i er vardag. Ni är starka och modiga som orkar dela med er till oss andra. 

 Tyvärr kunde jag inte kopiera in det rätta ljuset som jag tände för er. Men här får ni ett annat.


This candle was lighted to all you folks over the whole world who strangle with sorrow. I wish you all good luck in the future.



Ute och kollar runt på blogg.se

Satt i godan ro och kollade runt på blogg.se. Ramlade då in på en sida om en  Singelpappa .  Börjar så smått och läsa dennes blogg. Singelpappa i sina bästa år med glimten i ögat. Skriver en kommentar till denne och fortsätter läsa dennes blogg. Ångrar sedan i nästa sekund mitt inlägg för den var otroligt klumpig. Jag ber om ursäkt för detta Björn.

Denne man, hoppas att du inte misstycker Björn, har råkat ut för det som ingen vill ens tänka på. Tänker inte gå in djupare på detta. Trots livets HÅRDA skola har Björn sin glimt i ögat kvar och orken att ta sig ur sängen. Ta hand om sin Ellen och samtidigt blotta sin känslor på blogg.se. Starkt måste jag säga.

Har själv förlorat barn och man men inte på samma sätt som Björn förlorade sina. Oavsett hur man förlorar sina närmsta så är det fruktansvärt. Men någonstans griper överlevnadsinstinkten tag i en och man kämpar för sin och resten av familjens överlevnad. Man svär, gråter och förbannar hela världen och även de som har försvunnit.

Livet är verkligen inte rättvist och kommer aldrig bli det heller. Vissa får bära en börda som är så stor att man dignar under eller nästan dignar under. Oavsett om man har drabbats eller inte så har alla sina smärtor att bära. Det som för mig är en stor förlust kanske inte är det för andra. Vi kan endast gå efter våra egna referensramar och försöka leva det liv vi har fått.

Tunga ord så här en fredag men ibland ramlar verkligenheten över en och man måste bara skriva om det.

Trots allt så finns det glädjeämnen i livet. Ett glas vin, skön soffa och tystnad kan vara ett glädjeämne. Ett annat kan vara att sonen kommer in och bara utbrister:

- Gud vad du är skön, mamma. (Detta värmer ett modershjärta)

Eller den utflygna dotter ringer hem och bara ska höra hur man mår och berätta allt som händer i hennes liv.

Ja trots all sorg och bedrövelse som finns så finns även små glädjekorn som kan skjuta bort bedrövelsen.

Ett uttryck som slår mig just nu och som stämmer så himla bra är:

Carpe diem - fånga dagen

Det är precis det vi måste göra. Fånga dagen och njuta av vad den har att erbjuda.

Nu tar jag mig ett glas vin till och kryper ner i soffan med min tonårsson och hund och bara njuter av att just vi är tillsammans här och nu. En liten dikt så här sent in på fredagsdygnet  nästan in på lördagsdygnet.

Alone footprints make their way
Deeper into a deserted land -
Far from light, further from hope,
As change remains a distant miracle.

Thoughts confine to perceived direction,
Forgotten of following freedom -
As directed perception remains focused,
And darkness approaches as a friend.

Yet, simple as it may seem,
Your approaching path may exist behind you -
Within the many deserted footprints
You took so long to form.

For every darkened valley is escapable
Because with every entrance is an exit -
To turn a darkened life around,
One must return to their beginning.

A simple choice is all that's needed -
For once you decide to make your own miracle
And return to your source from within,
The light shall be one step closer to you.

Fredagsmys med blogg.se

Sitter med datorn i knät och ett glas vin i vänster hand. Njuter av tystnaden hemma efter en veckas slit. Som åldring behöver man sin paus och tystnad för att återhämta sig. Skönt när barnet är ute med kompisar. Tystnaden lägger sig som bomull och man kan bara njuta. Fylla på sitt glas med nytt vin och luta sig tillbaka i soffan och bara vara.

Hoppas att ni har en lika skön fredagskväll som jag!


Aforia




Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar!

Nalle Puh




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0